Två dagar gick snabbt!

Jag kom hem i Lördags på kvällen. Åkte hem, lämnade väskor och sen åkte jag vidare till jobbets julfest! Det blev en lång men kul kväll. Igår tvättade jag typ hela dagen och idag har jag hämtat bil, handlat mat, lagat mat, städat lite, hängt in alla kläder, försökt byta lampa i hallen mm. Nu blir det åka till jobbet och imorrn kommer äntligen D hit!
=D


I ett kallt Paris

Här sitter jag i loungen i Paris. Jag kan inte gå och röka om jag inte går ut och sen in genom säkerheten. Har ätit, varit inne på alla Internetsidor jag brukar och vet inte vad jag ska göra nu. Kan inte kolla på nåt tv-program heller, jag har inga lurar med mig... Jag tänkte att denna gång när jag sitter här så kommer jag ha lite folk att prata med, det är ju ändå Lördag! Men icke sa Nicke, inte många online heller. 2 1/2 timme tills boarding..

Jorå. Eller neerå.

Listan är inte det viktigaste just nu. Inget annat på internet heller för den delen. Jag gick hem tidigt från jobbet idag eftersom vi var klara. Packade lite, sen gick jag till en park och la mig i skuggan och läste. Efter ett tag satte jag mig i solen på en bänk. Det var så in i hel***e varmt så jag gick 20 min tidigare än tänkt till hotellet!
Har varit på middag med de jag jobbade med förra gången och denna gången jag var här. Satt i bara skjorta och tyckte det var lite kyligt... När jag åkte hem såg jag att det var 18 grader.. Hur fan ska jag klara mig när jag kommer hem på Lördag??!?!?

Jag längtar hem lite. Men egentligen inte! Det är kallt, jag ska hem till jobbet jag gjort lite för länge nu och jag har nog gjort mer här än vad jag gör hemma...
Men jag saknar min bil. (Försökte få tag i mamma så hon kanske kunde hämta den redan på fredag, men hon svara inte. Igen.) Jag är lat, ja. Men min bil är som min kompis! Jag saknar "honom". Jag saknar ofta min bil när jag åker nånstans. Jag saknar svensk tv. Jag saknar att kunna sätta på kranen och dricka rakt ur. Saknar att ha alla mina kläder och skor på ett ställe, även om det jag har med mig är mer än nog. Saknar att kunna "slänga in en tvätt" när det behövs. Saknar att kunna koka snabbmakaroner eller ägg en dag om jag inte orkar laga ordentlig mat. Saknar mest de alldagliga sakerna i livet som man tar för givet.
Sen saknar jag såklart mina vänner. Men det kan ju gå mer än tre veckor innan vi ses så det är inte så farligt än. (Sandra the workoholic. Sandra the globetrotter.) Jag har Facebook, msn, mail och telefon. Dont get me wrong here, my friends means a lot to me!

Men Facebook tvättar inte mina kläder och kokar makaroner åt mig.

Listan: Mina föräldrar

Hur skriver man ett inlägg om sina föräldrar som ska vara typ underhållande?
Well, vi börjar väl med hur dom träffades.

Det var på Rhodos. Mamma var där på semester och Pappa jobbade där. Dom träffades, men inget hände. Lite senare när mamma kommit hem sitter hon i skolan och ser min pappa vinka utanför. Han får följa med henne hem, och min mormor bjuder honom på soppa och knäcke med kaviar. Han har sagt att han älskade det, och jag skulle gärna velat se den scenen. Min pappa pratar nämligen inte svenska, och mormor kan ett ord på engelska. Det är "house"..
Dom nuppade en gång och mamma åt p-piller. Sen kom jag 9 månader senare!
(Historien är såklart deras versioner, jag var inte med..)

Jag är alltså inte uppväxt med min pappa. Han har bott i Grekland och vi i Sverige. Han har en dotter till, Melina; som bor i Sverige. Sen har han numera en dotter och en son i Grekland där den första föddes när jag var 25! snacka om sladdisar!

På min mammas sida har jag en Jonas och en Isabelle. Jonas är 2 år yngre och Bell 5 år yngre. Jonas är uppvuxen med sin pappa på andra sidan stan och vi sågs varannan helg. Det kanske var lika bra det, vilket liv dom förde, mina små syskon! =)

Jag har även en "Svensk" pappa som heter Micke. Mamma och han är inte längre tillsammans men dom bor två hus från varandra. Frågan jag ställt mig flera ggr är, att om jag gifter mig, vem ska då leda mig ner för gången? =D Jag får gå själv.

 

Hittade en lista

Funderar på om jag ska försöka? Kommer dock ta bort några av punkterna. (Inte för att jag inte vill svara, men det finns vissa som är jättetråkiga! Sen kanske det inte blir varje dag även om jag försöker. Resan härifrån tar 24 timmar, hinner inte riktigt..)

Dag 01 – Presentera mig själv-gör jag gärna, men inte för denna lista
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag-Det brukar ni ju få höra ändå!
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag-Öh, no! Hahahaha!
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan-Som min dag, det vet ni nog ändå.
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? No igen. Det är vinter, jag har arbetskläder och åker bil till jobbet..
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Jag ska försöka! Bli inte arg om det inte är varje dag bara... =) Kommer göra en egen kategori för detta så om det kommer mer listor/frågor kommer det hamna där!


Listan: Min första kärlek

Jag måste säga att det var Jimmy R. Jag träffade honom genom en kompis, och så fort jag såg honom var det som att min röst bara försvann.. Jag kunde inte säga mer än ett hej. Han har berättat senare att han hade samma känsla när vi plinga på hans dörr och fråga om han ville komma ut och umgås. (Eller "vara med oss" som det hette då) Det var så länge sen, men jag kommer ihåg känslan när jag var ifrån honom så var han det enda jag tänkte på. Jag vet att han kände något för mig, det fanns en kemi även om han kanske inte var lika kär som jag var i honom..
Om ni har hört talas om fjärilar i magen eller haft det själva var det här inget emot det. Det var inga fjärilar, det var flygande stenblock! Det var som att hela j***a magen var utanför min kropp, inte några små fjärilar där inte!

Det enda som hände var någon kyss nån gång, och i efterhand har jag också fått veta att han inte kysste mig mer eller försökte mer var för att han var så blyg! Vem kunde tro att en så snygg kille kunde vara så blyg? Han kände samma sak om mig, men JAG ansåg mig INTE vara en snygg tjej!?!

(Det tycker jag inte ibland, fortfarande, men man lär sig tycka om sig själv ändå. Alla har ju delad smak, det finns alltid någon som tycker du är snygg!)

Så kan det vara. Träffade honom för några år sen när jag satt i kassan på ett uteställe och han kom dit med sin tjej. Jag skulle aldrig kunna inleda eller ha något med honom, och jag tror han känner desamma. Men det blev ändå den där tysta, konstiga känslan mellan oss. Och blickar som sa "Det är du, det är du! Vad om?? Eller jag menar öppna munnen, säg nåt! " "Hej!" Men det kanske bara var så att "vafan ska jag säga?"
Eller?

Vad skulle du göra?

Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?

Jadu... Först skulle jag betala av mitt topplån. Det är inte mycket kvar nu, men för mycket för att bara betala av det med mina sparpengar. Sen skulle jag nog betala lite på mitt bottenlån också, för då skulle jag få en lägre månadsumma om jag vill det. Eller betala mer varje månad på mitt bottenlån=mer pengar över om jag köper något nytt och dyrare. Och för att vara lite negativ så är inte en miljon så mycket... För jag skulle helst vilja säga upp mig och åka världen runt, vart jag känner för och ha råd med det! Vill jag stanna på ett ställe och jobba, fine! Men att veta att man kan göra det man vill.... Ähh, underbart!
Men tillbaka till 1 miljon. Efter topplånet och bottenlånet så skulle jag vilja ge Mina nära något som de kan glädjas av. Sen skulle det inte vara så mycket kvar, eftersom jag skulle spara lite till resor jag vill göra och investera lite. (Fonder och så) Jag har det hellre bättre i flera år än i två månader!

Vad tycker ni? Har jag fel?

Jag!!

Var inne på en blogg och fick tips om att söka på mitt namn. HÄR är booggen och HÄR är sidan!

Svaret:

A Sandra, especially one born under the star (sun) sign of Aries tends to be intelligent, witty, extremely open, honest & passionate and will do whatever it takes to uphold her morals. While these are extremely admirable traits, they also mean that they should never be crossed. Hope you are paying attention, you have been warned!!
On the flipside, if you do the right thing (and why wouldn’t you?) a Sandra will go out of her way to make your life beautiful.
While fiercely independent, a Sandra has both a strong sense of community and family and will do whatever it takes (regardless of personal cost) to defend and protect those that she cares about.
Do yourself a favour – find a Sandra; stocks are limited and they are (rightly so) in high demand.
Need a friend?
Look no further than Sandra!

Zoo eller inte, det är frågan!

Det finns ett Zoo i närheten av mitt hotell och så finns det ett annat, större. Då måste jag åka tunnelbana och sen tåg. Men jag tror det blir så. Måste ju göra något i helgen! Ska försöka shoppa lite på Lördag tror jag, sen är det bara stora köpcentrum som är öppna på Söndag.

Nu har jag bokat mitt och D´s äventyr när han kommer! Kan inte säga vad det är eftersom det är en överaskning. Och en tänkare som jag är, tänker jag att han kanske går in här, översätter till eng på Google och då är det ingen överaskning längre. Men vad är det jag tänker? Han är ju kille. =) Kul ska det bli iaf!


Lite längtar jag hem...

Inte till kylan och slasket, men jag får besök tre dagar senare. Det har jag väntat på sen i mitten på Augusti..


Hittade en bild...

... på min dator precis. Jag satte den som bakrund på skärmen direkt, den är så jävla kul!


Tråk-Sandra

Känns som att jag bara går till och från jobbet i veckorna. Jo, middag i Måndags med Kanada.
Men funderar på om jag ska gå på Zoo i helgen! Kommer ju vara helt ensam..
Är det ok eller bara patetiskt att gå själv? =)

Det verkar som att det finns typ 6 olika zoo här.. Kan ju inte stämma. Får kolla med Sol imorrn.


Sushi i min mage

Jag har ätit sushi på 4 olika ställen här i Chile och det är lika gott överallt! Mmmmmm!!

(18 bitar fick jag i mig idag...)
"Hemma" igen!

Har varit på en tjejhelg i Valparaiso, Vina del Mar och Concon! Vi har haft det kanon, ätit massor, skrattat och varit riktigt trötta "gamblers" på ett kasino!

5 tjejer som lånade en liten stuga i Concon. Där hon som lånade ut stugan sa att det fanns ett spöke i. Så när Carla gick upp på toa på morgonen la Maria ett gammalt fotografi i hennes säng. Som sen Carla tog och höll upp i min och Sol´s dörröppning och sa med förvrängd röst att frukosten var klar.
Vi åt lunch i 4,5 timmar, drack massa vin och skrattade så vi vek oss. Och jag, såklart, skrattade så tårarna rann.
Flera gånger. Kändes bra.  

Jag vann lite pengar på kasinot, efter att vi ätit sushi halv tolv på natten. I slutändan gick jag därifrån med 70 kr plus. Inte mycket, men bättre än att ha förlorat. Väckte chauffören som efter några timmar på kasinot gått och lagt sig i bilen för att sova. Åkte till stugan och jag tror alla somnade innan huvudet landat på kudden.

Var på en gudstjänst (på en Lördagkväll??) för första gången på många år. Intressant, men förstod inte många ord. När jag gick ut från kyrkan och satte igång mobilen hade jag fått mess av D. Han hade bokat sin resa och jag lyfte nog från marken lite. Nu har jag nån slags prestationsångest.


Vina del Mar. Åker från sommar, sol och ett vackert land om två veckor.


Kanske hem till något sånt här? Det kan det väl vara värt?
(Bild från google)
Sometimes

Ibland bara släpper det. Ett litet ord, en liten fråga, ett svävande svar eller inget svar. Från att man var uppe i luften landar man pladask på marken och det gör ont. För att i nästa sekund resa sig som att inget hänt. Eller så ligger man kvar. Och om man ligger kvar växer marken runt en, man hamnar bara längre och längre ner. Man vet inte hur man ska resa sig, man vet inte vad som väntar om man reser sig. Man kanske kikar ut över kanten men vågar inte ta det lilla hoppet för att komma upp. För man vet att ett litet ord, en liten fråga, ett svävande svar eller inget svar kanske kommer igen, då ramlar man och får ont igen.

Jag shoppar väl igen då...

Det finns inte så mycket annat att göra för mig just nu. Bor nära jobbet, massor med shopping, ingen jag känner som jag kan bumpa in i i lobbyn.. Var och simmade igår iaf. Tempererad inomhuspool! Och på Lördag åker jag till Valparaiso och något ställe i närheten med Sol från jobbet. Och fler av hennes andra kompisar.. Vi ska tydligen på ngt kasino! Det kan bli spännande! Sen sover vi kvar hos någon av hennes kompisar för att åka hem på Söndagen.
Over and out.

Skärmflygning Chile

Jag landade vid halv tio, mötte kompisen här nere vid tolv och var ute i Anderna vid halv två. Tyvärr fick vi vänta ända till halv fyra innan vi ens kom upp på berget, men sen var det bara springa ut!
Det var härligt, men såklart, ett frifall på 50 sekunder är ännu bättre.. =)
Filmer kommer ut på youtube så småningom, men här kommer lite bilder!


Marika på väg!
Startplatsen från luften
Snygg? Nja...


Vackert! Ser ni startplatsen igen? Liiite högre och längre bort!


Ser ni startplatsen nu då? Ännu högre och längre bort!


Första dagen igen

Jobbade idag. Det regnade hela dagen igår och halva idag, men till lunch sprack set upp och blev sol! Så direkt efter jobbet åkte vi till Los Dominicos där dom har massor med hantverk. Mycket var stängt och mycket var samma saker, men nu har jag iaf varit där! Sen åkte vi till det området jag bodde i förra gången och Marika bor i och åt sushi och tog en öl. Sen tog jag taxi hem och nu sitter jag i sängen och pratar med D.
Härligt lugn dag!

Hej därhemma i Sverige!

Hur har ni det? Jag har det bra! =)

Igår var vi ute och flög! Paragliding, det var häftigt! Men jag saknade ju det där fria fallet på 50 sek man får när man hoppar fallskärm... Bilder och filmer kommer senare, jag är lat och har inte lagt in det i datorn.
På kvällen åkte vi till Marikas hotell och skulle säga hej till de jag träffade förra gången och ta en öl. Det "urartade" i vin på Marikas hotell med en Kanadensare, middag och mer dricka sen salsaklubb... Jag hade skitkul! Ett Chilenskt par kom fram och lärde oss dansa, eller försökte lära oss iaf.. Sen tog jag och Colin (Kanadensaren) en svängom på dansgolvet! Rullade hem i en taxi vid fem imorse.

När jag vaknade tänkte jag "skit vad sent det är". Marika ringde senare och föreslog middag. Kl var halv sju, så sa hon att hon skulle komma förbi vid fem. Huh? Insåg att jag inte ställt om min klocka på mobilen, så hade jag helt plötsligt 4 timmar tillgodo!

Vi åt på en Italiensk restaurang. Delade på en soppa till förrätt, åt en varsin pasta till huvudrätt och delade på en glass till efterrätt. Riktigt bra restaurang som ligger vägg i vägg med hotellet jag bor på. Kanon!

Nu ligger jag i sängen och tittar på tv. Dom har rätt bra filmer och serier här, vilket är bra. Dom dubbar ganska många av de filmerna, mindre bra... Såg iaf "Baksmällan" precis, på Engelska. =) Nu blir det nog krypa ner under täcket trots att klockan inte är så mycket.

Jag har en packplan

Det gick att stänga väskorna enkelt fast dom är fulla, men hur blir det om jag ska shoppa?
Jag har iaf en tröja jag kan lämna där. Jag kan få ner mycket mer i handbagaget. Jag ska slänga lite underkläder. Sen framför allt, jag kan packa smartare! Vet inte varför, men allt låg ju i högar på golvet. Så jag tog en hög och la i.. Inte göra så, alltid ta en sak i taget så man känner var det finns luft och gropar där man kan peta ner saker. Strumpor och trosor är bra att peta ner i små hål i väskan. =)

Hon som är därnere redan, som jag ska byta av, håller just nu på att boka paragliding! Det kommer vara i närheten av där vi red så jag vet redan nu att det kommer vara vackert!


Från ridningen i Anderna, Chile. (Jag älskar den här bilden!)

Jä**l mycket saker

Jag vet inte hur jag ska få plats! Jag har alltså två väskor, och får inte plats?


Det här är bara kläderna. Inga badrumssaker, inga skor, inga jackor....

Har lagt fram 31 linnen att ta med. 31! sex par jeans. Typ 6 tjocktröjor. Jag tror jag måste packa upp och packa om. Hur ska jag kunna shoppa om jag inte har plats ens när jag packar för att åka!

Packar. Försöker iaf..

Sååå himla segt! Jag behöver så mycket så jag vet liksom inte vad jag ska ta med! Jag får iaf ha med två väskor med 23 kilo vardera, och ett handbagage på 10 kilo. ;)


Valparaiso och Vina del Mar, Chile

Vi åkte ut till kusten en dag. Det var fint hela vägen dit, men hemvägen sov jag mest. Först åkte vi till Valparaiso och gick runt i stan. Sen åkte vi bort till Vina del mar och åt, sen kollade vi på sjölejon och pelikaner!


Stannade på en utkiksplats på vägen. Det är verkligen kaktusar överallt!


Åkte förbi massor med vingårdar, men vi hade valt bort att åka in till en.


Valparaiso med sina färgglada hus!


Vi åkte iaf en "linbana". Ganska kort dock..


På väg in till Vina del mar. Klockan gör dom om flera ggr per år, så åker jag dit igen kommer den se annourlunda ut!


Sjölejon, pelikaner och jag!


Inzoomat, här ser man hur många dom är!


Jag köpte kanderade jordgubbar. Lite mycket kandering men det var gott! Stilla havet i bakgrunden.


Vi stannade till vid en av de två enda påskö-statyer som finns utanför Påskön. Den andra finns i London.

Och vet ni vad? Imorrn åker jag tillbaka till Chile!

Ny design!

Kolla vad Jennsiii gjort till mig! Kanoners!

Borde sovit för länge sen, men det har det inte blivit så mycket av... Så nu mina vänner blir det sängen! Ska ju upp och väcka tuppen imorrn. (Slipper jobba på Fredag, åker då!)


Tiden bara springer iväg

Har gjort massor sen jag skrev sist. Tyvärr inget kul egentligen,försöker mest förbereda allt till resan. Har sprungit i affärer, apotek och annat. Hade tänkt åka på Lördag men biljetten blev bokad till Fredag. Jag vet inte hur jag ska hinna allt, men det måste ju bara gå. Idag har jag iaf köpt choklad till dom där nere och imorrn blir det klippning.

Har köpt en väska idag iaf! En liten, tror det går att ha den som handbagage. Men jag får ju ha två väskor, så jag kommer checka in den och den vanliga medans jag har en ryggsäck som handbagage. Så jag hoppas jag får plats med maassa kläder jag behöver ha med mig! Kläder som passar bra till jobbet, sommarkläder till helger, lite varmare till kvällarna för tre veckor.. Sen vill jag ju shoppa! Ja, vi får se hur det går.


Det blir inte som på Rhodos med värme och båttur. Tror jag. =)

RSS 2.0