Vet ni?

Jag skulle vilja bli jävligt djup här.
 
Jag har varit med om så mycket. Men ändå så lite. Jag försöker bagatellisera allt som händer. Som att det inte händer mig. Jag är en åskådare av allt.  Alkoholism? Jag vet inte.... Heartbreak... Jag vet inte.... Pappa lever inte med mig, jag mår dåligt. Vaddå, jag fattar inte? Inga pengar? Jag vet inte... Känslor? Vaddå, jag gråter lite, är inte det känslor? Ibland tvingar jag fram tårar, det behövs, räknas inte det?

Jag vet att många mår dåligt, riktigt dåligt. Jag har också haft mina stunder då jag velat hoppa från balkongen. Men jag gjorde inte det. Jag insåg att jag var ung. Livet skulle bli bättre! Det tog ett tag, men livet blev bättre! Inte bara ekonomiskt, för mig också. Innan det ekonomiska. Men det finns fortfarande stunder i mitt liv jag inte tycker om.
Jag har inga barn, jag har ingen pojkvän. Jag har mina vänner som jag inte ringer så ofta som jag borde. Jag har vänner jag borde ringa, men inte gör. Det blir värre och värre varje gång jag inte ringer. Det känns som att dom hatar mig mer och mer för varje gång jag inte ringer. Och det blir svårare och svårare att ringa, varje gång man inte ringer...

Jag gick inte ens på min "farmors" begravning. Vi hade pratat innan om det, hon ville inte att jag skulle gå om jag inte ville. Hon hade haft för många vänner som gått vidare och visste hur hon kände då. Hon ville inte att jag skulle känna så. Jag har tänt ljus för henne i olika kyrkor, i olika länder. Jag tror hon uppskattar det mer. Synd bara att jag fick veta om hennes bortgång genom ett fel-samtal... När jag var i Åre och pluggade.

"gråtochrökpaus"

Min pappa kom och hälsade på mig ibland. Jag har ett minne av när han ger mig ett halsband. Han pratar på engelska och jag förstår inte. Jag förstår att han är min pappa. Det är det. Jag har trott att min pappa är min lillebrors pappa. Jag och min lillebror hade ett bråk en gång, på en parkering när vi skulle lämna av honom. (han bodde där, jag hos mamma) och jag säger "det är min pappa!" J säger "nej det är min pappa!" and so on. Som barn. Nu i efterhand funderar jag på vad J´s pappa då tänkte. Varför sa han inget? Varför fick inte jag stanna där?

Jag fick en ny pappa. Eller jag glömde det hela, och mamma gifte om sig. Han var min pappa. Jag fick veta sanningen senare, men jag förstod inte. Efter att ha slagit min mormor när hon berätta, förstod jag inte riktigt ändå. Jag kallade honom för min pappa. Han var min pappa då. Han tog in min mamma i sitt liv och gifte sig med henne. Fast jag och J fanns. Dom fick I tillsammans. Min lillasyster som jag skulle kunna skriva en helt egen story om. Vi kom inte överens.

Vi kommer inte överens än idag, men vi är båda medvetna om det, och hon är en av de roligaste personerna i mitt liv! Hon har en humor som är... Jag vet inte vad jag ska säga. Vi kan skratta i timmar! I love her!

Men tillbaka till hennes pappa. Han var och är alkoholist. Jag märkte inte av det. Jag tog såklart tillfället i akt när dom druckit att få pengar att köpa godis för. Dom satt på pizzan och vi var hemma eller där och åt godis. Dom var inte dåliga föräldrar, mamma var alltid där och sa gonatt!

Mamma har berättat för mig i efterhand att hon ställde en flaska framför honom, han fick välja. Han skrattade rakt i hennes ansikte och tog flaskan. Dagen efter ringde hon och fixade en egen lgh åt honom. Han förstod inte allvaret. Han flyttade, jag och min syster var där varje eller varannan helg. Kommer inte ihåg. En dag blev det för mycket för mig. Det var kul att vara där! Mycket folk, människor jag fortfarande har respekt för men inte kontakt med.

Men det var en dag jag sa att "hallå, du måste städa toaletten" och jag fick till svar: "Städa själv om du tycker det är skitigt!" Då sa jag"Jag är ett barn! Du ska städa!" Efter det blev det rabalder och jag sov aldrig mer där. Jag var där, men gick hem. Jag fick egen nyckel hem.

"paus"

Mamma blev tillsammans med våran granne, E. Han var, och är, en riktigt bra kille! Han kom med pizza och brydde sig. Dom fick inte vara tillasmmans pga hans religion eller vad det nu var.. Mamma blev tillsammans med en kille som jag och alla andra kalla "m" enöga. Han har förstört inte bara hennes, utan våra liv, i många år framåt efter det. Jag var liten men märkte direkt att han var fel. När han hämta mig, mamma och syster en gång  sa han till oss "Ungar, det finns en godispåse till er därbak" sen börja han bråka med mamma.

En gång efter att de gjort slut (Efter bråk och allt du kan tänka dig) satt E, mammas kompis från helsingborg och hennes kille i köket och spelade kort. Vi barn satt i mitt rum och spelade, hör jag bankande på dörren. Då står enöga där. Jag gick ut såklart. E (efter mycket tjafs) sparkar honom så han ramlar ner för trapporna. Mamma tar tag i mig och säger att jag ska gå in på rummet för att jag ska inte se detta. Går till fönstret efter att jag hör min mamma skrika "Min bil! Han kommer förstöra min bil!" Polisen blir inblandad. E går ner och det jag ser är att E sparkar ner honom. Jag har fått förklarat för mig senare att han var så full så det var därför han ramlade så fort. Polisen tar honom.

Mamma får skyddat nr och identitet. (det är stor skillnad mellan hemlig och skyddad) Han får tag på mammas nr när hon bor i skogen med sin nya. ( Min svenska pappa.) Han ringer, hotar och förställer sin röst. Många ggr under årens gång. Min mamma står på mitt abbonemang. Han börjar ringa mig. Jag har gått till en psykolog när jag var yngre för att jag är rädd för denna person. När han börjar ringa är jag en mes. I slutet (som bara är nåt år sen) säger jag åt honom att jag har detta nr. Om han ringer igen kommer jag kontakta polisen. Han har inte ringt igen. Till mig. Han har ny tjej sen många år tillbaka. Han har försökt kontakta mamma på fejjan. Han är den enda personen jag sagt att jag skulle kunna döda. Jag kommer inte göra det. Skulle nog inte våga. Men efter 12-14 år, borde man inte ha gett upp då? Så jag kan säga att OM jag skulle döda någon, skulle det vara han. Och jag skulle inte ångra det. Hoppas det skulle vara i självförsvar bara, vill inte sitta inne för en så feg, idiotisk idiot som borde fått vård för länge sen.

Om ni nu läst så här lång undrar ni säkert "men vafan, allt annat då? Heartbreak, pappa, pengar och känslor?" Jag har gett ut mycket av mig själv och andra nu. Jag kommer tillbaka till det andra senare hoppas jag. Om nån vill läsa om det. Om jag känner för att skriva om det.

Och hallå, det här är väl känslor?
Tove is here

Tove spanar på sin facebook. Tove pratar om sitt liv. Tove dricker vin.
Sandra visar bilder från sitt liv och vandrar omkring i uppknäppta byxor.

BRAVO.

ps. Jag tror Sandra gillar att sjunga karaoke.

ciao

Ridning i Anderna, Chile

Jag, Tess, Fredrik och Richard tog en ridtur uppe i bergen. Det var otroligt vackert! Richard hade aldrig ridit förut och de andra var inte jättevana. Men det gick kanon och vi hade en jättebra dag! Vi såg tom folk som var ännu högre än oss, som gick och spelade panflöjt, då det samtidigt flög en Kondor över oss! Magiskt! När vi ridit åkte vi över en flod på en lina, med klätterselen på. Det har jag tyvärr inga bilder på men video finns på youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=SGpwelUm-0w 
Har filmat lite när vi rider också, det finns här. http://www.youtube.com/watch?v=N_eosUsDYyY&feature=mfu_in_order&playnext=1&videos=9x3iEdYZh74

Men här är lite foton!

Försökte mig på en hoppbild..


Bron vi gick över till stallet hade denna utsikt!


Underbart!


Kaktusar överallt


Richard, jag och guiden


Jag vid ett stuuuuuup...


"Vad du är söt, min kära lilla ponny.."


Rock´n´roll!


Väldigt vackert!


Det var brant på många ställen...

Och lite blåsigt på vissa ställen. Frisyren är nog kvar vid bilen.


Som sagt, brant!


Rubrik här

Känner mig lite bättre idag, tröttmässigt, men inte ok. Man ska inte sova så här lite! Nu har jag iaf en timme på mig innan jag ska till jobbet att fixa lite här hemma och prata med D på msn.
Asta manana!

Jag är så trött..........

Efter de sömnlösa nätterna hoppas jag att jag kan somna inatt. Eller rättare sagt däcka. Är gråtfärdig för att jag är så seg i hela kroppen!
Nästa helg blir det Chile och jag blir kvar där i ca 3 veckor. Ni som undrar, nu är det sommar där.. ;) 


Kladdkaka-receptet!

2 ägg
3 dl socker
0,5 tsk salt
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
100 g smält margarin
1,5 dl vetemjöl

Blanda ihop alla ingredienser. Häll smeten i en smörad form med löstagbar botten. Grädda i 40 min på 150 grader.
Ät och njut!

(Om du vill använda culiness eller liknande går det alldeles utmärkt. 1 dl är 90 gram.)


Jag testar tidsinställt!

Så när det här kommer upp borde jag ligga och sova som en gris, med tv´n på och dreggla lite fint på kudden. =)


Jag är inte så bra just nu...

Mina uppdateringar suger. Jag skyller på att jag inte kan sova på natten trots att jag ligger i sängen och försöker, med det blir det svårt att komma upp på morgonen... I söndag-måndags natt somnade jag vid 05.30! Helt sjukt. Tänkte att jag då skulle kunna somna igår, men neeeeeeeeej.. 04.30. Tror det kan ha lite att göra med fullmåne..

Ser ut som att jag åker till Chile igen! Kollar igenom lite detaljer bara. Det värsta, och tråkigaste, är att jag skulle få besök av D en av veckorna jag då kommer vara därnere, så vi får skjuta på det 1,5-2 veckor. =( Jag som verkligen saknar honom! Å andra sidan är det en chans för mig att få åka ner igen..

Har fortfarande 2 utflykter kvar att berätta om från Chile, måste ta mig i kragen och fixa det till er kära läsare! =D


Inte då

Jag provade lägga upp en länk till en video men det gick inte så bra.. Får försöka igen en annan dag.

Satte in en kladdkaka i ugnen för ca 30 min sen! Mitt i natten, jag vet.... Men det är ju sååå gott! Lägger upp receptet här nån dag.

Tv

Femman på Söndagar is the shit! Så,,,,, På återseende!


Lördag gör jag ingenting..

Köpte med mig sushi när jag åkte hem från mamma och nu har jag bara suttit hemma och inte gjort någonting. Ganska skönt faktiskt! =)

Hoppas ni andra har en trevlig Lördag!

Nu blir det utgång!

Fast inte ett sånt "glammigt party" på stureplan, utan några öl på lokalpizzan. Och karaoke.

Ha en bra kväll allihopa!
Man kan ha kul här med!

Jag blir så jävla förbannad...

Har precis kollat på lyxfällan. Åkte till jobbet igår, så jag fick kolla på datorn idag.
En person som inte har någon verklighetsförankring någonstans. Får kredit på kredit på kredit UTAN någon säkerhet? Medans andra knappt kan få lån till skaer som är nödvändigt, som en ny bil till familjen, ny säng till barnet, en lägenhet mm, mm. Så kan en människa få pengar till att shoppa kläder för 48.000kr på 5 månader?

En människa som inte vill jobba för att det inte är tillräckligt "glammigt"? När det finns människor som VILL jobba men inte får jobb? Som sitter i en för liten lägenhet med barn, som bor kvar hos föräldrarna för att dom inte har råd att bo, dom har ingen säkerhet att få större lgh eller ens en egen lgh?

En människa som inte ens bemödat sig att fylla i A-kassakorten, för "dom pratar ett annat språk" men får ut 40.000kr retroaktivt? När det finns människor som söker jobb, fyller i kassakorten, går på möten men får svaret att dom inte sökt tillräckligt med jobb, så de får minsann inga pengar? Eller blir utförsäkrade och står där utan pengar och ingen chans att få ett jobb?

Människa som inte ens fått ett inkassobrev med de skulderna, medans barnfamiljer får inkasso för att dom inte haft råd att betala dagisavgiften en månad, för att el-räkningen blev felräknad och det kom ett extra tjockt kuvert en månad? Eller en ung person som jobbar men får lite halvt dålig lön, råkade få tv-avgiften en månad?

Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år. Min mamma betalade min hyra då jag var inneboende hos folk, och jag fick mitt barnbidrag att leva på. Självklart hjälpte hon mig så mycket hon kunde, jag var aldrig utan mat, men ca 750kr hade jag att leva på. När jag började jobba fick jag såklart låg lön, jag var ung och oerfaren! Det mesta av pengarna gick till räkningar och sånt man behöver, jag hade inte mycket kvar till nöjen Men jag har alltid, ALLTID betalat mina räkningar! Jag kunde inte få kredit om jag ens sökt det, jag hade inte tillräckligt med inkomst för att få kredit! Jag kunde inte få lån till en lägenhet, jag hade inte ekonomin att kunna leva med ett sånt lån!

Jag har levt på mindre än existensminimun vissa perioder i livet för att jag inte velat gå till socialen och inte fått ut mycket i lön. (Jag har gått till soc en gång och fått hjälp, då var jag riktigt nere i ekonomin) Men det har varit mitt val, jag vill inte leva på skattebetalares pengar om jag inte verkligen behöver. Jag var ung, frisk och jobbför.

Men tiden går, man blir bättre på sitt jobb, man byter upp sig och man skaffar erfarenheter i livet. Man lär sig hur man måste göra för att klara vardagen. Nu har jag en köplägenhet, jag betalar mer än jag behöver på mitt lån. Jag åker utomlands ganska ofta. Jag sparar pengar. Men mina pengar kommer inte från slarv och en snäll A-kassa, jag tjänar mina egna pengar och lever av mina tillgångar!

I slutet på Augusti hade jag nått maxgränsen för hur mycket man får jobba över på ett år och nu behöver jag få dispens om jag ska jobba över. Ända har jag detta år varit (utanför jobbet) i Thailand, Grekland 2 ggr, Azorerna, Helsingborg, Danmark, Falun och Öland.

Så du som tycker att du kan ta lån och leva på det, tänk om. Hur vill du leva om 5 år? 10 år? Vill du leva ditt liv eller vill du jobba för att betala av dina skulder, för att du ville "leva glammigt" ett tag?

Stadstur och San Cristobel, Chile

Vi blev hämtade utanför jobbet en kväll för att åka på en stadstur. Vi hade en svensk guide som åkte med och berättade om staden, sen bar det upp på det stora berget där vi såg ut över hela staden! Efter det blev det middag, sen direkt hem och kasta sig i säng.. Alla var jättetrötta och vi skulle upp dagen efter igen och jobba..


Det här är en bensinstation. De som känner mig förstår nog att jag tyckte det här var hysteriskt roligt!


Här är en liten gränd vi stannade i och gick runt i. Jag, som vanligt, gick upp på en restaurang och lånade toan..


Från näst högsta utkikspunkten på San Cristobel


Vi lyckade se det sista av solnedgången


Kallt...
Statyn högst upp på berget


Högst uppifrån


Jag högst upp, fortfarande jättekallt!


Middag! Det var en glasskiva på bordet och under var det bla detta. Sen lite små statyer av figurer från påskön. Såg coolt ut när man åt! Bilden gör det inte riktigt rättvisa.


Maten brann när den kom in. Man ser lågan i mitten av bilden.


Förutom sushin var det här den godaste maten jag åt där nere!

Film med utsikten från San Cristobel finns på min sida på youtube, där finns såklart annat också. Bla från ridningen jag kommer skriva om senare. 

 

 

http://www.youtube.com/user/TrasanW

Ätit god mat

Men jag är en jäkla räka på att koka ris. Jag har tom börjat köpa boil-in-bag för det "ska man inte kunna misslyckas med". Jodå. Det går.
En slags gryta med kyckling, bacon och kantareller döljer iaf det inte jätteklara riset. (Trots 15 min kokning, på paketet står det 10-12!)

Hinner inte med något Chile-inlägg idag, ska åka mot jobbet snart. Och hoppas denna natt inte känns lika lång..

Och GRATTIS på födelsedagen min kära Jennie!
Ha en bra kväll!

Nyvaken!

Ska försöka orka göra ett till inlägg om Chile idag. Men jag är sååå trött... Det börjar bli värre och värre att jobba natt nuförtiden. Eller så är det för att jag jobbat dag i Chile... Nu blir det en dusch sen matlagning!

Spolat i toaletten

Somnade lite väl sent imorse. Sen ringde det på dörren halv två.... Jag som trodde dom skulle komma och spola rören vid halv fyra.. Somnade om och masade mig upp halv sex.. Nu är frågan bara om jag orkar laga mat eller om jag ska ta det imorrn istället. Snabbmakaroner är gott det med!

Klockan är massor. Eller lite.

20 över 7 och jag är fortfarande vaken... Var hemma vid 20 i, så jag borde lagt mig direkt. Jag kanske blir väckt i em av nåt företag som ska komma och spola ur alla brunnar i hela huset, sen blir det kanske träning.

Har fått bilderna av min kompis nu, från rhodos i somras. Så efter Chile kanske det blir från underbara Rhodos jag visar lite bilder! Vi har väl Öland kvar också... =D

Godnatt till er alla! (Okej, sorry. Godmorgon!)


Santa Lucia, Chile

Mitt i stan i Santiago finns en liten kulle, en utkiksplats. Jag och Tess gick dit efter jobbet en dag. Det var som flera platåer man kunde stanna på där det fanns utsikt över stan och massor med växter överallt!


Den första "platån"


Foto på en av de högre "platåerna". Inte den högsta dock!


En.... Staty!
Tycker om blandningen med kaktus, blommor och färgerna.


Längst upp med bergen i bakgrunden!


Jag ser lite trött ut, vi hade jobbat hela dagen.


Antar att detta är aloe-vera. Folk hade ristat in namn i bladen.

Liiite...

Har lyckats göra två nya videoklipp. Det går att lägga ut dom direkt på youtube och då får jag en kopia på datorn som går att spara. Men inte spara utan att lägga upp... Jag blir så trött på mig själv. Men, å andra sidan är jag ganska stolt över mig som klarat av att faktiskt klippa ihop videor!

Två st ligger på youtube nu, det är delfiner från Azorerna som blev ihopklippta. Med musik. Men vi får se hur länge musiken är kvar, fick nämligen mail från youtube att dom kan vara "olagliga" att ha..... 

 

http://www.youtube.com/user/TrasanW

Klicka då! Skynda innan musiken försvinner! ;)

Men åh..

Laddade hem windows movie maker, satte mig och redigerade och blev jättenöjd! Sen sparade jag den.... Det gick inte att spela upp den! Allt från filmen försvann, det var bara vita rutor. Bara foton jag lagt in i mellan som fanns kvar.. Och texten... Buäää!!!!

Lite olika från Chile

Förutom ridning, wireåkning, stadstur och annat Har jag foton från allt runtikring. Tänkte visa lite här och nu.


Det började inte så bra, vi fick punka på vägen till Arlanda. Men det löste chauffören så vi hann med god marginal till flyget. Bergen är Anderna från planet, jättefint!


Hotellrummet hade två sängar.. Hittade träd som ser ut som något från Avatar! Sen hittade jag en ny kompis. =)


Jag klädde upp mig i klänning och kavaj, händer inte ofta! Vi såg även ett vaktbyte nära jobbet.


Utsikten från taket på hotellet!


Dessertbuffen på jobbet! Sen jag i min nya kjol på väg på afterwork med nya vännen Solange! Hon hade med sig tre andra kompisar.

Lyckade få ett blåmärke (på revbenen) även i Chile..


På väg hem. Lekte lite med snacksen..


This pic is for someone i miss...


Fem...

...flugor har jag haft ihjäl sen jag kom hem i Torsdags. Vad gör dom här och hur har dom kommit in?

Tivoli i Chile

Det var egentligen en av de sista dagarna som vi var där, men jag tänkte att jag börjar med det. Klockan är ändå snart två på natten och det är härifrån jag har minst bilder... (LAT!!! Ja...)
Det var iaf bra bergochdalbanor, vi hann med dom två ggr vardera. Sen åkte vi några andra, men vi hann inte så mycket mer. Det var Söndag, Måndagen var röd dag för många och solen sken.. Vi vet ju alla hur det ser ut på både grönan och liseberg en sån dag..


Kön till parken. Men vi betalade några kronor och tog en buss, det var ju en pirat på bussen! Så vi kom till en annan, kortare kö.. Vi betalade ca 120kr i inträde, sen fick man åka allt gratis därinne!


Den här var kul men lite mesig.. Blev dyngsur om fötterna men det torkade snabbt i solen!


Den vita i bakrunden. Grym!


Här blev man släppt uppifrån den vänstra, sen åkte man runt och hamnade på den högra. Sen var det bara åka baklänges tillbaka... Också grym!


Utanför tivolit på väg hem. Santiago ligger som i en kittel, så det är berg runt halva staden. Väldigt fint!


Utanför våran tunnelbanestation när vi kom hem.

Vad jag längtar...

Jag vill hoppa fallskärm igen NU!! Satt uppe för sent inatt och kollade på videor där folk hoppade.. Och muttrade massor över att det faktiskt är vinter i Sverige och det inte går att hoppa. Skulle kolla lite hur det ser ut med kurser till våren, men inte ens det är uppdaterat.. Dom är väl förfrysta och kan inte röra sig till datorn för att uppdatera.

OM jag får chansen att åka tillbaka till Chile så vet jag nu att det finns ett bra ställe där som man kan hoppa. Frågan är bara, ska jag då hoppa eller göra något annat som skärmflyg?


Shopping från Chile

Har lyckats shoppa iaf! Några få saker har jag inte fotat, men här är det andra!


Två vita linnen     Grått linne        Beige tröja        Svarta, gillar massor!                
Jeanskjol, En favorit redan!


Örhängen, hårspänne    Skor i massor! 4par, jag som hatar att köpa skor!!


Jäkla skön tröja! Halsdukar, men den svartgråa ser ut som en katt? Lila ring. Ska ha svettbanden på jobbet. =)

Åt sushi många dagar. Jättegott! Visar upp mina nymanikerade naglar på samma gång.

Det kommer mer bilder från allt jag hunnit med förutom jobbet!

Stay tuned...

Nu är jag här igen!

Kom hem igår kväll efter en 24 tim lång resa. Men det går bra när man åker + och har mycket plats och tv. =)

Har tagit över 300 bilder och filmat lite. Då har jag inte fått alla bilder från de andra! 
Ni kan hitta filmer på http://www.youtube.com/user/TrasanW

Jag får helt enkelt göra flera olika inlägg med bilder som förut, det är så mycket jag vill visa!

Hoppas ni alla haft det bra och inte saknat mig allt för mycket! ;)

Heeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!11

Jag har inte glomt bort er! Jag rakade bli kvar i Chile 1,5 vecka till bara! Har ar det jattefint, och jag har hunnit med massa utflykter och shopping trots mycket jobb! Kommer visa bilder (saklart!) nar jag kommer hem!
Nu ska jag fortsatta forsoka komma in pa facebook och min mail, men det blir nog att ga till ett internetcafe istallet. Manga sidor ar sparrade har pa jobbet... Men hade jag vetat att det fanns internet att lana pa jobbet hade jag skrivit tidigare. Men men, det ar som det ar!

Hoppas ni alla har det kanon, och hors vi inte innan jag kommer hem sa kommer det bilder och sa pa ons-tors nasta vecka!

Puss ock kram!

RSS 2.0